St. Hubertusbroodjes – huubkes

 

Voor 16 bolletjes

Ingrediënten

500 g bloem
250 ml melk
1 pakje gist (of 35 g verse gist)
½ theelepel zout
2 anijsblokjes
1 theelepel anijszaadjes, fijngemalen
50 g boter
1 eetlepel olie

Bereiding

Verwarm,1 dl melk tot handwarm en roer daarbij de anijsblokjes en gist. Laat minimaal 5 minuten rusten. Zeef de bloem in een  kom, smelt de boter en voeg dat met de fijn gemalen anijszaadjes en een snuf zout toe aan het gistmengsel. Meng goed en schenk dan daarbij de melk totdat je een soepel deeg krijgt. Kneed het deeg op een met bloem bestoven schoon aanrecht. Laat de deegbol afgedekt een uur rijzen op een warme plek.

Vorm  ca. 16 bolletjes.

Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat ca. 1 cm van elkaar. Dek ze af met een theedoek en laat nog een half uur rijzen. Bestrijk de broodjes met een losgeklopt ei of  bestrijk ze na het bakken met  olie en dek ze daarna toe met een theedoek: het korstje wordt dan minder hard.

Verwarm de oven voor op 200  graden en bak in 20-25 minuten.

 

 

Recept:
Vanessa van Koppen
Zalig Zoet, Forte/Altiora, 2015.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Brood, Heiligen met de tags . Bookmark de permalink.