Kunigundenringen

Ingrediënten

10 plakjes diepvries bladerdeeg
2 theelepels anijszaad, fijngestampt samen met
2 theelepels  fijngemalen tijm.
1 ei, losgeklopt
poedersuiker

Bereiden

Laat de plakjes ontdooien. Leg 2-3 plakjes op elkaar. Strooi daartussen de fijngestampte zaden en tijm en druk ze met een deegrol in elkaar, maar rol ze niet uit. Snijd de dikke plak in de lengte in drie stukken en rol hiervan een sliert. Maak van de sliert een ring. Leg die op een ingevette bakplaat. Bak ze op 210 graden in ca 15 minuten licht bruin. Strooi er bij het serveren poedersuiker over.

 

Recept uit Zalig Gebakken,
Marian Geurtsen & Bep Willers- Van Oostwaard,
Berne media, 2015

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Heiligen, Lente met de tags , . Bookmark de permalink.