Sodabrood

‘snel’ brood

Meng de droge ingrediënten in een grote beslagkom. Klop het ei met de karnemelk en voeg dit bij het deeg in de beslagkom. Meng het geheel tot een deeg, eerst met een vork, later met de handen. Het deeg moet plakkerig zijn, maar wel van de handen loslaten.
Vorm het deeg tot een bol en plaats het op een bakplaat met bakpapier. Snijd met een scherp mes de bol in om een kruis of een achtpuntige ster te vormen. Snijd diep, maar niet helemaal door en door.
Bestrooi de bol met een beetje bloem en bak het 50 tot 60 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.
Eet het vers op de dag van het bakken of rooster het later omdat het snel hard wordt.
Soda-brood smaakt goed met geitenkaas of blauwe schimmelkaas.

 

 

 

Tekst:
Tini Brugge
Hemelse Spijzen

 

 

Dit bericht is geplaatst in Brood, Hoofdgerechten, Lunchhapjes, Ontbijt. Bookmark de permalink.