Saliemelk

Salie is een kruid met een naam die verwant is aan salvara wat genezen, heil brengen, betekent. Salve … Saliemelk wordt beschouwd als goed middel om gezond te blijven.
Saliemelk werd traditioneel gedronken op 17 september, de feestdag van Lambertus van Maastricht. Zijn gedachtenisdag werd wel ‘lampegietersavond’ genoemd omdat dan de lampen weer aangestoken werden.

 

Ingrediënten

1 liter melk
20 g maizena
10 salie-blaadjes
honing of suiker naar smaak

 

 

Bereiding

Verwarm de melk met de salieblaadjes en laat minimaal 15 minuten trekken. Maak de maizena aan met koude melk. Verwijder de blaadjes uit de melk, breng de melk aan de kook en bindt met de maizena. Voeg eventueel honing of suiker naar smaak toe.

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Dranken, Heiligen, Scheppingsperiode met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

47 + = 55