Rode bieten carpaccio

Ingrediënten

500 g gekookte bieten
2 ons belegen harde geitenkaas
1 bosje selderij of rucola
300 g walnoten in kleine stukjes
8 eetlepels olijfolie
1 eetlepel (dragon)azijn
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels gedroogde dragon (of 4 verse blaadjes)
zout en peper (bij voorkeur zeezout en zwarte peper uit de molen)
donker brood

Bereiden

Rode bieten met een kaasschaaf aan plakjes snijden. De plakjes over de acht borden verdelen, bijvoorbeeld rondom leggen. Geitenkaas raspen en met de gehakte walnoten en de fijngesneden peterselie over de bieten strooien.

Voor de dressing olijfolie met azijn, mosterd en dragon vermengen en over de bieten sprenkelen. Zout en peper eroverheen strooien. Serveer met donker brood.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron:
Jurriën Zwart, kloosterkok
Dominicanenklooster  Huissen

 

Dit bericht is geplaatst in Advent, Bijgerechten met de tags , , . Bookmark de permalink.