Risotto met noten

Ingrediënten

550 g (fairtrade) snelkook rijst
250 g walnoten of andere noten  of kastanjes in stukjes
2 uien, fijngesnipperd
150 g boter
2 eetlepels olijfolie
2,5 liter groentebouillon
150 g Parmezaanse of andere oude geraspte kaas
100 g gorgonzola of andere blauwe kaas
100 g mascarpone

Bereiding

Verhit olie met 60 boter in een diepe pan en fruit hierin de fijngesnipperde uitjes.
Draai het vuur laag en  voeg de rijst toe en schep het geheel 2-3 minuten om.  Kook in een andere pan de bouillon. Voeg dan schep voor schep de kokende bouillon toe. Voeg de volgende schep pas toe als het vocht door de rijst is opgenomen. Zorg dat vloeistof blijft borrelen. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is.
Verhit  60 g boter in een koekenpan op matig vuur en schep hier de noten 2-3 minuten doorheen.
Neem de risotto van het vuur en schep er 30 g boter door en voeg de kaas tot slot toe en bijna alle noten. Houd wat achter om de schotel te garneren.

 

Recept : Vegetarische Keuken, Paragon Books

 

Dit bericht is geplaatst in Herfst, Hoofdgerechten, Scheppingsperiode met de tags , , , . Bookmark de permalink.