Rijst met bonen en pompoen

Ingrediënten

300 g gedroogde bonen of bonen uit blik
2 eetlepels olie
200 g fijngehakte uien
150 g pompoen vruchtvlees in dobbelsteentjes
600 g langkorrelige  rijst
2 theelepels zout
peper
aangevuld met des gewenste kruiden als ketoembar (koriander) of een Oosterse kruidenmix.

 

Bereiding

Breng de bonen in ruim water aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn.
Of gebruik een pot of blik met bonen.

Begin dan met de uien.
Verhit de olie in een ruime, zware pan en smoor de uien ca. 3-4 minuten totdat ze gaan verkleuren.

Voeg pompoen toe en blijf roeren om daarna de rijst, peper en zout toe te voegen.
Bak het geheel al roerend een minuut.

Voeg nu de bonen met de kookvloeistof toe of vul die desgewenst aan en meng alles.
Breng aan de kook en laat ca. 25 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Laat, met het deksel op de pan, daarna nog ca. 15 minuten rusten.
Giet eventueel nog vocht af vóór het omscheppen en serveren.

U kunt ook de rijst apart koken en het groentemengsel daarbij serveren.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , , . Bookmark de permalink.