Gegrilde witlof

Witlof is een groente die past in de winter. In de zomer is witlof gezaaid en het heeft dan een stevige wortel ontwikkeld met groen daarboven. In het najaar worden de wortels geoogst. Het blad wordt kort boven het groeipunt afgeknipt en de wortels worden diep onder de grond opnieuw geplant. Ondergronds groeien zij opnieuw. Als zij geoogst worden en bevrijd worden uit het donker, komen ze ‘wit aan het licht’.

 

Ingrediënten

12 witlof stronken
olijfolie
peper, zout

Bereiding

Snijd de stronken witlof in de lengte in ca. 4 plakken.
Bestrooi ze met zout en bedruppel ze met olijfolie.
Rooster ze in een grillpan op hoog vuur bruin.

 

 

Recept:
Rianne Buis,
Dagblad Trouw

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Groente, Kerst en kersttijd, Wintertijd met de tags . Bookmark de permalink.