Pelgrimsbrood

Snel,het hoeft niet te gisten,
en eenvoudig te maken.

Ingrediënten

175 g volkorenmeel
50 g patentbloem
75 g havermout
1 theelepel zuiveringszout (natriumbicarbonaat)
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 ei
250 ml karnemelk

 

Bereiden

Meng de droge ingrediënten. Klop het ei met de karnemelk.
Voeg dit toe aan het beslag en meng het met een vork.

Kneed daarna met je handen. Het is een plakkerig deeg, maar kneed tot het van je handen loslaat. Voeg eventueel bloem toe.

Vorm met het deeg een bol  en leg het op de bakplaat met bakpapier daarop . Snijd met en scherp mes van binnen naar buiten de spiraal (tot bijna op de bodem)

Bestrooi de bol met een beetje bloem.

Bak 50-60 minuten op een op 190 graden voorverwarmde oven.

Eet het vers of rooster het de volgende dag. Dit type brood wordt snel hard. Het is heerlijk met boter en honing of met blauwe schimmelkaas

 

 

Recept:
Gert Vos,
Hemelse Spijzen

 

Dit bericht is geplaatst in Brood, Lunchhapjes, Pelgrimage met de tags , . Bookmark de permalink.