Pelgrimeren

De Wereldraad van Kerken heeft voor de komende jaren het begrip: Pelgrimage als thema gegeven. De Raad van Kerken in Nederland heeft dit opgepakt en ook deze site besteedt er aandacht aan.

Bij pelgrimeren en onderweg zijn hoort ook voedsel. Soms is het eten per pelgrimsplaats anders. Onderweg moet je ook eten, liefst kleine en draagbare dingen, die wel veel energie geven.

Recepten voor onderweg:

Brood met een kruisteken

Op deze site zullen in de komende tijd meer recepten verschijnen. Komt u gerust nog eens terug om nog meer inspiratie op te doen en lekker te koken daarna.
Een zeer bekende pelgrimstocht is de reis naar Santiago del Compostella. Deze plaats in Spanje is gewijd aan Jacobus de Meerdere. Bij Jacobus horen de Jacobus-koekjes.
Bij de heilige Rochus, een patroonheilige voor zieken, horen de Rochusringen.

Het thema van de Pelgrimage is gelinkt aan de Pelgrimstocht naar een wereld van gerechtigheid en vrede. Als u klikt op het onderstaande logo, komt u op de Engelstalige site van de Wereldraad met meer informatie hierover. Bij het thema van vrede valt ook te denken aan de recepten die op deze site staan in verband met de vredesweek. Hebt u zelf een recept wat aansluit bij deze thematieken. Schroom dan niet en zend het hier in!

mini

.