Muesli-Rijstwafelrepen

een reep die nieuwe energie geeft maar  geen energie kost?
zonder bakken!

Ingrediënten

Voor 8 kleine repen
2 rijstwafels, verkruimeld
35 g havermout
20 g lijnzaad
10 g kokosmeel
40 g zonnebloempitten
50 g stroop of honing
40 g pindakaas
¼ theelepel vanille -extract

Bereiden

Bedek een schaal met plastic folie.

Meng rijstwafels, havermout, lijnzaad, kokosmeel en zonnebloempitten door elkaar.

Meng in een andere kom honing, pindakaas en vanille extract.
Zet 20-30 seconden in de magnetron en roer even goed door.

Meng de natte ingrediënten door de droge en roer  er  1- 2 eetlepels water door tot het mengsel kleverig is. Stort het in een vorm (bijvoorbeeld een diepvriesdoos) en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Laat enkele uren opstijven in de koelkast of  30 minuten in de diepvries. Snijd in repen of blokken. Bewaar in de koelkast.

 

 

Recept: Claris  Beatrijs Corveleyn uit het boek Clara’s Bron,
recepten voor eenvoudig leven en (h) eerlijk koken. Berne Media, 2017.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Gebak, Scheppingsperiode met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.