Mousse met aardbeien

Bijbelse beelden: lucht, adem en levenskracht

Staren naar de lucht, witte wolken die in het oneindige verdwijnen,  woorden over een  levensadem, geestkracht. Deze beelden vormen de ingrediënten voor dit Hemelvaart dessert: een luchtig toetje.  Mei, de eerste aardbeien zijn er, vruchten met de rode kleur van de liefdevolle Geest, die verwarmt en mensen in beweging zet.

 

 

 


Voor Hemelvaart: een luchtig toetje

Ingrediënten

200 gr witte chocolade (fair-trade)
7 eiwitten
-verwerk het eigeel bijvoorbeeld  in een omelet met groene kruiden
200 ml slagroom
aardbeien ter versiering
of rode vruchtensaus

 

 

 

 

 

Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie – niet koken!!
en laat afkoelen tot het warm aanvoelt, ca. 35 graden.
De chocolade kan ook vermengd worden met  fijn geprakte aardbeien,
dan wordt alles roze, of met een of twee eetlepels room om het beter vloeibaar te maken.

Klop het eiwit tot het zeer stevig is; een schone, vetvrije kom gebruiken!.
Klop de slagroom half stijf. Spatel de vloeibare chocolade,
door de room en tot slot  door het luchtige eiwit.
Doe de mousse in kommetjes en laat het enkele uren opstijven in de koelkast.

Voeg bij het serveren de aardbeien ter versiering toe.

 

 

Tekst en foto’s: Tini Brugge
Recept:
een variatie op een recept van Jurrien Zwart,
kok van het Dominicanenklooster in Huissen
Koken met bezieling’,
Kok, 2011.

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Lente, Nagerechten met de tags , . Bookmark de permalink.