Kervelsoep

Ingrediënten

3 liter water
6 blokjes tuinkruiden bouillon
1 kilo kervel
2 stengel prei
60 gram vermicelli
2 theelepel geraspte nootmuskaat.

 

 

 

Bereiden

Breng water en bouillon blokjes aan de kook. En voeg ¾ van de kervel toe, met de takjes. Was de prei en snijd hem fijn. Voeg de fijngesneden prei met de nootmuskaat toe aan de soep. Breng aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken.

Bewaar de mooie blaadjes kervel voor de decoratie en hak de rest van de kervelblaadjes fijn. Voeg de steeltjes toe aan de soep.

Giet de bouillon door een zeef en breng opnieuw aan de kook. Voeg de vermicelli toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken. Serveer met een mooie stengel kervel ter decoratie.

 

Bron
Br. Rangel ofm

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hemelvaart, Paastijd, Soepen met de tags , , , . Bookmark de permalink.