Kerstboom-appelcake

Ingrediënten

500 g appels
300 g zelfrijzend bakmeel
150 g boter
100 g suiker
150 ml melk
3 eieren
1 theelepel kaneel
snuf zout voor garnering
poedersuiker
cranberry’s

 

 

Bereiding

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
Klop de boter met de suiker. Voeg de appels, bakmeel en kaneel toe.
Kluts de eieren en de melk en giet bij het deeg.
Roer met een houten lepel tot een goed beslag,
maar roer of klop niet teveel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.Maak een vierkant door een gedeelte van het
bakpapier omhoog te laten staan (vouw het dubbel).
Giet het beslag in het vierkant en bak 40 minuten in
een op 180 graden voorverwarmde oven.
Laat de cake afkoelen, keer hem om
en verwijder voorzichtig het bakpapier.

Snijd de cake diagonaal door en snijd één van de zijden parallel aan de diagonaal doormidden (zie de afbeelding).
Snijd de ‘stam’ van de boom van de andere diagonaal, zodanig dat er een grote en kleine driehoek overblijft.
Leg de stam en de driehoeken in de vorm van een kerstboom.

Dek de ‘stam’ af en bestrooi de rest met poedersuiker. Garneer met cranberry’s.

 

Bron:
Hemelse spijzen
Tini Brugge

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Kerst en kersttijd, Nagerechten met de tags , . Bookmark de permalink.