Johannesbroodrepen

juni 15th, 2016 by Sander Funcke Uw reactie »

Johannesbroodrepen
Johannes de Doper leefde als asceet en boete-prediker in de woestijn van honing en sprinkhanen.
De johannesbroodboom (Ceratonia silique) heeft grote peulen met bonen die als voedsel dienen. Carob is een chocolade die gemaakt is uit deze bonen. Deze chocolade is in natuurvoedingswinkels verkrijgbaar.

Ingrediënten
85 g caropdrops of een in stukken gehakte carobreep
225 g havermout
175 g lichte basterdsuiker
175 g boter
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel sesamzaad
3 eetlepels rozijnen

Bereidingswijze
Smelt de boter, Roer daar doorheen alle ingrediënten tot een egaal mengsel. Spreid dit uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak gedurende 20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven. Haal de plaat uit de oven en verdeel de koek met een scherp mes in repen. Laat daarna afkoelen.

Bron
Hemelse Spijzen ,een jaarkrans van recepten en hun diepere betekenis. Tini Brugge en Gert Vos, Ten Have/Lannoo, 2004

Advertisement

.