Hemelse Kruidenstoofschotel met gekookt ei

Ingrediënten

600 gram spinazie
120 gram verse koriander
120 gram verse peterselie
80 gram verse dille
8 tenen knoflook geperst
2 theelepel kurkuma-poeder
800 ml water
3 eetlepels maiszetmeel, aangemengd met
4 eetlepels s
ap van 1 citroen
4 eetlepels vergine olijfolie
2 theelepel zeezout
1 theelepel zwarte peper
8 middelgrote gekookte eieren
20 gram boter

Bereiden

Hak de spinazie en de verse kruiden fijn. Als je een keukenmachine gebruikt, is dit klusje in een handomdraai gedaan. Doe de gehakte spinazie en kruiden in een pan en voeg de knoflook, het kurkuma-poeder en het water toe. Roer goed, doe het deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Voeg het maiszetmeelpapje, het citroensap, de olijfolie, het zout en peper toe. Zet het vuur hoger en laat het kookvocht zonder deksel op de pan 5 minuten inkoken.

Haal de stoofschotel van het vuur en roer de boter erdoor. Proef en breng het gerecht op smaak.

Mag iets zuur proeven, voeg daarom het citroensap toe.
Snijd de eieren en schik ze in de stoofschotel.

 

Bron
Br. Rangel ofm.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Groente, Hemelvaart, Hoofdgerechten, Paastijd met de tags , , . Bookmark de permalink.