Hartige komijnkoekjes

De komijn is ook te vervangen door dille- of karwijzaadjes. Recept voor ca. 20 koekjes:

50 g bloem (en wat bloem om te bestuiven)
25 g boter of margarine (en wat om mee in te vetten)
snuf zout
mespunt cayenne peper
1 theelepel komijnzaadjes
75 g geraspte belegen kaas
1 losgeklopt eidooier
1 eetlepel ijskoud water

Zeef de bloem in een kom en kneed de boter of margarine erdoor. Roer de komijnzaadjes (of dille of karwij) met peper en zout en de geraspte kaas erdoor. Voeg het water en de eidooier toe en kneed een zacht, stevig deeg. Wikkel dit in folie en leg het minstens een uur in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlakte tot een dikte van 3 mm.
Steek er met een vormpje (glas kan ook) koekjes uit van ca. 4 cm. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze op 200 graden in ca. 7 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

(recept uit de Kruidenbijbel, Librero, 1998)

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Zomertijd met de tags . Bookmark de permalink.