Halve tuin soep

juli 18th, 2011 by Joost Kahmann Uw reactie »

Als basis snijd je 500 g uien in plakjes en fruit die in een beetje olijfolie of boter tot ze glazig zijn.
Snijd 500g tot 1 kg rijpe tomaten in parten en bak die met de uien mee, met een theelepel grof zout. Als de tomaten beginnen te desintegreren voeg dan 1-2 liter koud water toe en beschikbare groenten zoals:

3-4 wortels in blokjes gesneden
3-4 rode bieten in blokjes gesneden
3-4 courgettes in blokjes gesneden
een handjevol sperciebonen grof gehakt
een handvol verse maiskorrels
verse witte bonen/kievitsbonen (kook die al van tevoren tenminste 5 minuten)
1 kleine pompoen in blokjes

Je kunt in dit stadium ook kruiden toevoegen zoals tijm, rozemarijn, salie, borage.
Laat deze harde groenten 10 minuten sudderen.
Voeg dan zachte groenten toe zoals:

Spinazie (gehakt),
Spitskool of andere kool(gehakt)
Prei (in ringetjes)

Laat de soep nog eens 5 minuten sudderen.

( Hugh Fearnley Whittingstall uit The River Cottage Year (Hodder & Stoughton, London, 2003).

Advertisement

Uw reactie