Groene groentesoep met amandelmeel

Amandel

De Hebreeuwse naam voor amandel verwijst naar wakker worden,
de wacht houden, uitzien.


Ingrediënten

2  l bouillon – kan event. ook met bouillonblokjes
900 grof gehakte  spinazie, snijbiet, andijvie en/of sla
300 g prei
8 eetlepels gehakte groene kruiden
– bieslook, bosui, daslook, peterselie, selderie, kervel, dragon
250 g amandelmeel
4 eetlepels roomboter
peper en zout
snuf nootmuskaat

 

Bereiden

Roerbak de groenten in de boter en voeg daar een liter bouillon bij om kort te garen.
Voeg er amandelmeel aan toe en laat de soep  even sudderen.
Voeg de gehakte kruiden toe en de overige bouillon.
Breng op smaak met peper en zout en nootmuskaat.

 

recept: claris  Beatrijs Corveleyn uit het boek Clara’s Bron,
recepten voor eenvoudig leven en (h) eerlijk koken. Berne Media, 2017.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Scheppingsperiode, Soepen met de tags , , . Bookmark de permalink.