Gebonden knolselderijsoep met korianderzaad

 

Ingrediënten

400 g knolselderij in 1 cm dikke plakken- na het schillen- gesneden
1,5 l water
20 korianderzaadjes
50 g boter
80 g meel
4 theelepels zout
1 eetlepel oregano
1 dl room

 

Bereiding

Kook de knolselderijplakken met de koriander gaar in 15 minuten. Haal de gare plakken eruit en zeef de bouillon.

Maak van boter, het meel en de selderijbouillon een gebonden soep. Dit doet u door apart de boter te verwarmen en het meel toe te voegen onder voortdurende roeren onder matig vuur, tot het gaat geuren (het meel mag niet verkleuren). 
Haal de pan van het vuur en blus het met 1/2 l bouillon. Roer alles glad en voeg de rest van de bouillon al roerend toe tot de soep gaat koken.

Snijd de selderijplakken in kleine blokjes en voeg ze bij de soep. Breng de soep op smaak met de kruiden. 

Voeg vlak voor het opdienen de room toe. Als ‘stenen van de berg’ kunt u eventueel rozijnen toevoegen.

Wat wij korianderzaad noemen zijn helemaal geen zaden. Maar het zijn de heel kleine, gedroogde vruchtjes van de korianderplant. De gemalen ‘zaden’ staan ook bekend onder de naam Ketoembar.

 

 

 

Recept:
Gezond lekker eten

 

 

Dit bericht is geplaatst in Soepen, Vasten of Veertigdagentijd met de tags . Bookmark de permalink.