Eiersalade

Ingrediënten 

8 hardgekookte eieren
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
fijngeknipte bieslook
1 theelepel kerriepoeder
peper en zout naar smaak

 

Bereiden

Snijd kleine brokjes van de eieren en meng ze met de mayonaise, yoghurt, bieslook en kerrie. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Variaties:

-vervang bieslook en kerrie  door 2 eetlepels crême fraiche of zure room en 2 theelepels mosterd, 1 bosui in ringetjes gesneden en enkele kerstomaatjes.

– voeg aan het basis recept  150 g gerapt kaas toe

– vervang in het basisrecept bieslook door bijvoorbeeld peterselie, tuinkers of radijsplakjes

 

Recept: Claris  Beatrijs Corveleyn uit het boek Clara’s Bron,
recepten voor eenvoudig leven en (h) eerlijk koken. Berne Media, 2017.

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Salades, Scheppingsperiode met de tags , , , . Bookmark de permalink.