Eenvoudige spinazietaart met geitenkaas en walnoten

Ingrediënten
voor 2 quichevormen van 26 cm doorsnee.

Per quichevorm:
400 g spinazie
7 velletjes bladerdeeg, ontdooid
4 eieren
100 ml room
75 g walnoten, fijngehakt
175 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
zout, peper, nootmuskaat
olijfolie

 

Bereiding

Verhit de oven voor op 180 graden.
Stoom de spinazie in 15 minuten waarbij u de spinazie af en toe omschept.
Druk zoveel mogelijk vocht door een vergiet eruit
en dep de spinazie wat droog en hak ze fijn.
Vet de quichevormen in met wat olijfolie en bekleed de vorm met het bladerdeeg.
Roer de eieren los met een garde en voeg room, zout en specerijen,
walnoten en geitenkaas toe en vermeng het met de spinazie.
Giet de inhoud in de quichevorm en bak 20-25 minuten.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten met de tags , , . Bookmark de permalink.