Carolien Looman

Carolien was een van de koks van het Franciscaans milieuklooster in Stoutenburg. Daar werd uitsluitend vegetarisch gegeten. Carolien behoorde vanaf 2002 tot de kerngroep. Zij liet zich bij het koken leiden door wat de prachtige moestuin aan oogst te bieden had en wat er op voorraad in de kelder lag. Een aantal keren per jaar werd er ‘gekookt met de seizoenen’. Carolien stelde de menukaart daarvoor samen en begeleidde deze dagen. Ze was bovendien een tijd lang vast redactielid van deze website.

Deze tekst over Carolien komt grotendeels uit het boek: Koken met bezieling
Voor meer informatie over kookboeken, kijk op onze boekenpagina.

Het voormalige klooster van de minderbroeders franciscanen werd sinds 1991 bewoond door een gemengde groep van vrouwen en mannen, onder wie een franciscaanse broeder. Eind 2017 zijn de bewoners van het klooster verdeeld over andere kloosterorden omdat het pand in Stoutenburg niet meer voldeed aan de eisen van de tijd.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Koks&Boeken. Bookmark de permalink.