Breekbrood

januari 12th, 2012 by Leontien Tiddens Uw reactie »

Dit met honing verrijkte breekbrood  is ongedesemd, niet gerezen en dus plat als een wafel.
Honing is in de bijbel een beeld van zoetheid en zegen. Een land van melk en honing  typeert vruchtbaarheid. De psalmist zegt: Hoe zoet  zijn uw woorden voor mijn gehemelte, zoeter dan honing voor mijn mond (psalm 119, vers 103).

250 g bloem

5 eetlepels olijfolie

snuf grof zeezout

5 eetlepels honing

Meng de bloem met de honing en de olijfolie tot een glad deeg. Rol het deeg uit en leg het op een ingevette bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bestrooi met grof zeezout. Bak het brood 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.

Bron: Hemelse Spijzen (Tini Brugge en Gert Vos)

Advertisement

Uw reactie