Boerenomelet

 

Ingrediënten

Lunchgerecht voor 8 personen.
Hoofdgerecht voor 4 personen.

100 gram boter
1 kilo boerengroenten, mix van bijvoorbeeld een prei, wortel, bloemkool, aardappel, selderij alles klein gesneden
200 ml melk
4 eetlepels peterselie-uit de diepvries of vers
2 theelepels paprikapoeder

 

Bereiden

Verhit de helft van de boter en roerbak hierin de boerengroente 4 minuten.
Klop de eieren schuimig met de melk en voeg zout, peper en 2 lepels peterselie toe.


Verwarm de helft van de resterende boter in een grote koekenpan en giet de helft
van het eimengsel erin. Bak een goudgele omelet waarvan het eimengsel net gestold is. Keer de omelet niet om.
Schep de paprikapoeder door de groente.

Verdeel het mengsel over één helft van de omelet en sla de andere helft eroverheen.
Strooi een lepel peterselie en een beetje kaas erover en laat de omelet op een bord
of schaal glijden.

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Lunchhapjes, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , . Bookmark de permalink.