Boerenkoolpasta

januari 8th, 2011 by Groene Webredactie Uw reactie »

 

 

 

 

500 gram pasta (macaroni etc.)
2 tenen knoflook
2 uien fijngesneden
300 gram gesneden boerenkool
1 pot zongedroogde tomaten (320 ml)

Kook de pasta volgens de aanwijzing van de verpakking.
Giet de tomaten af, vang de olie op en snijd de tomaten en reepjes. Verhit 4 eetlepels van de tomatenolie in een pan. Bak de knoflookplakjes en de ui in 2 minuten. Schep de boerenkool er in gedeelten door en laat de kool al omscheppend in 3-4 minuten slinken. Schep de tomaatjes en een volle soeplepel met kookvocht van de pasta door de boeren kool en laat het geheel in 10 minuten ongeveer zachtjes doorkoken en gaar worden.
Roer de pasta door de boerenkoolmengsel en eventueel nog een scheutje olie van de tomaten door. Breng op smaak met zout en peper.
Geef gebakken eieren erbij of stuk gesneden gebakken rookworst of gebakken spekblokjes.

Br. Rangel, minderbroeder franciscaan in Megen

Advertisement

Uw reactie