Boekweitburger

Ingrediënten

400 g hele boekweit
1 l water
bouillonblokje
1 ui fijn gesneden
2 prei fijn gesneden
kruiden naar keuze
eventueel geraspte kaas
olie of margarine om in te bakken

 

 

Bereiden

Braad de boekweit voorzichtig in een braadpan met een beetje olie.
Voeg water en bouillon bij en laat het geheel gaar worden.
Snijd ui en prei fijn en smoor deze groeten in een andere pan.
Roer het door de boekweit. Voeg kruiden of kaas naar eigen smaak toe.
Als het te droog is, voeg dan een ei toe of nog wat water, als het te nat is, dan wat bloem.
Maak met een vochtige hand (water of met olie ingesmeerd) de burgers
en bak ze in wat olie of margarine lichtbruin.

U kunt ze eventueel nog vooraf wentelen door paneermeel of verkruimelde beschuiten.
U kunt ook fijn gesneden wortel of knolselderij toevoegen of de prei vervangen door meer ui.

 

 

 

Recept:
Zr. Chiara Bots,
zrs Clarissen Megen
‘Gezond leven, bezield eten’

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Vasten of Veertigdagentijd met de tags , . Bookmark de permalink.