Bisschopsbrood (geschikt voor Witte Donderdag)

4 eieren
het gewicht van de 4 eieren (met schaal) aan bloem (ongeveer 200 gr)
het gewicht van de eieren aan suiker
60 gr rozijnen
60 gr krenten
30 gr sukade
25 gr amandelen

 

Bereiding

Klop de eieren en de suiker 15 minuten lang met een garde of mixer.
Voeg de gewassen en daarna gedroogde krenten en rozijnen,
de gesnipperde sukade en de gehakte amandelen bij.
Roer er als laatste, zo luchtig mogelijk, de gezeefde bloem door.
Doe het beslag in een ingevette broodvorm en bak daarin het brood in een
matig warme oven – ongeveer 125 *C-  lichtbruin in ongeveer een uur.
Kijk of het gaar is door er met bijvoorbeeld een breinaald of lange prikker
in te stekken, die er dan droog uit moet komen.
Stort het gebak op een taartrooster en laat het uitdampen.

 

 

Recept:
Zr Chiara Bots osc –
Megen

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Brood, Vasten of Veertigdagentijd, Witte Donderdag met de tags , , , , . Bookmark de permalink.