Beproefde recepten uit de kloosterkeuken

 

 

 

 

 


Beproefde recepten uit de kloosterkeuken 
(in Amerika)
Broeder Victor-Antoine d’Avila-Latourrette
Utrecht, Het Spectrum, 1997

www.bol.com

 

 

Eenvoud, soberheid, seizoengebondenheid, verse, natuurlijke ingrediënten: dat zijn de sleutelwoorden van de kloosterkeuken. De grote belangstelling voor deze eeuwenoude, beproefde principes komt voort uit onze wens naar een eerlijke, gezonde, smakelijke keuken. Broeder Victor, benedictijn, heeft in zijn inmiddels klassieke boek recepten bijeengebracht die in zijn orde – de oudste kloosterorde van de westerse kerk – al eeuwenlang in omloop zijn. Verse, onbespoten producten uit zijn moestuin inspireerden hem tot gezonde, uitgebalanceerde maaltijden. De nadruk ligt vanzelfsprekend op groenten, fruit en kruiden, maar zuivel en vis komen ook aan bod. Laat u inspireren door deze overheerlijke, eenvoudige menu’s die het lichaam verkwikken en door het garnituur van diepzinnige citaten die de geest verrijken.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Koks&Boeken met de tags . Bookmark de permalink.