Amandelkoekjes

Jacobakoekjes

Ingrediënten

Voor ca. 30 koekjes
= een bakplaat

125 g boter
250 g tarwemeel

40 g suiker of honing
1 ei, losgeklopt
4 druppels amandelessence of likeur
snufje zout

voor de garnering:

ca. 20 amandelen, heel of gehakt.

 

Bereiding

Meng alle ingrediënten behalve de amandelen door elkaar tot een soepel deeg. Laat dit een half uur rusten – niet in de koelkast!.
Vorm daarna van het deeg een of twee rollen van ca. 4 cm doorsnee.
Wikkel die in folie om uitdrogen te voorkomen en leg ze een halve dag in de koelkast.
Snijd daarna van de deegrol plakjes van ca. O,5 cm dik en garneer ze met hele of stukjes amandel. Je kunt ook vormpjes van vogeltjes en bloemen gebruiken of met het deeg slierten maken en die (met kinderen) bloemen zelf maken.
Leg ze op bakpapier of een ingevette bakplaat.
Bak de koekjes ca. 15 minuten in het midden van een ca. 180 tot 190 ºC
voorverwarmde oven.

 

Recept :
Gert Vos in
Hemelse Spijzen, een jaarkrans van recepten en hun diepere betekenis
Lannoo/Ten Have 2014.

 

Dit bericht is geplaatst in Gebak, Heiligen, Herfst met de tags , , . Bookmark de permalink.