Knolselderij soufflé

2 knolselderijen, geschild
60 g boter
4 eidooiers, 10 eiwitten
2 eetlepels mosterd
2 theelepels versgeraspte nootmuskaat
fijngehakte peterselie

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd een stukje van de onderkant van de knollen zodat ze blijven staan.
Snijd een stuk van de bovenkant. Hol de knollen uit met een scherp mes
of een scherpe, kleine lepel. Laat een “wand” van ca. 1 cm over.

      

Stoom de afgesneden plakjes en het schraapsel van de binnenkant van de knol in
een vergiet boven kokend water in ca. 15 minuten beetgaar. Laat het iets afkoelen.
Meng het – kan ook in een keukenmachine – met de boter, eidooiers, mosterd,
nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het knolselderijmengsel.

 

Schep dit in de uitgeholde knollen en bak ze 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
Bestrooi ze met gehakte peterselie en serveer meteen.
Kan goed gecombineerd worden met aardappelpuree of rijst.

Wanneer u vulling overhoudt is dit goed mee te bakken in de oven voor op een boterham.

 

 

 

 

 

recept:
Gert Vos naar een idee van
Sarah Raven uit het Garden Cookbook

 

 

Dit bericht is geplaatst in Hoofdgerechten, Kerst en kersttijd met de tags , . Bookmark de permalink.