Aardappelschuitjes met bieslook

Bieslook is er nu volop en het lila-paarse bolletje tussen de groene sprieten verwijst naar de aardbol waar de Heer niet meer is.

Ingrediënten

1200 gram grote liefst kruimige aardappelen.
150 gram emmentaler kaas
2 bosjes bieslook – ongeveer 20 gr
70 gram boter ongeveer
Peper en zout naar smaak
2 eetlepel olijfolie

 

Bereiden

Borstel de aardappelen schoon en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Rasp ondertussen de kaas en knip de bieslook fijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de nog warme aardappels in de lengte door, zodat je twee bootjes krijgt.
Hol ze met een lepel uit.

Prak de vrijgekomen stukjes aardappel fijn met kaas, bieslook, boter eventueel truffelolie en peper en zout naar smaak en vul de aardappels met het mengsel.
Van het mengsel pak je een paar bolletjes en je maakt ze plat. Zet de halve aardappels op de platte bolletjes voor meer stevigheid. Zo heb je aardappelschuitjes. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de aardappelschuitjes in de ovenschaal. Zet ze ongeveer 40 minuten in de oven zodat ze een lekker krokant korstje krijgen.

Garneer eventueel met een paar losse sprieten bieslook.

 

Bron
Br. Rangel ofm

 

Bislook is volop nu en de bol verwijst naar de aardebol waar de Heer niet meer is.

 

Dit bericht is geplaatst in Hemelvaart, Hoofdgerechten, Paastijd met de tags , , . Bookmark de permalink.