Gebakken knolselderij met spekjes en ui

Ingrediënten

1 grote knolselderijknol
4 uien – gesnipperd
300 g spekjes
bieslook – als het er al is…
zevenblad blaadjes, of andere groene kruiden kunnen ook..
boter, margarine of olie
zout en peper

 

Bereiding

Schil de knol en snij kleine blokjes.
Bak de gesnipperde ui op een matig vuur tot ze gaat glanzen.
Haal de ui eruit en bak in hetzelfde vet
-margarine, boter of olie – de knolselderijblokjes
op een hoog vuur zodat het snel verkleurt.
Draai het vuur weer lager, voeg de gesmoorde uien toe
en versier met wat fijn geknipte groene kruiden.
Maak op smaak met zout en peper.
Bak de spekjes ondertussen in een aparte pan.

 

 

 

Bron:
Seizoenen op smaak
Dit bericht is geplaatst in Bijgerechten, Wintertijd met de tags , . Bookmark de permalink.